Heikki Savola Järkivihreä yrittäjä

Ilmastonmuutoksen torjunta on isänmaallista työtä

Olen ihmetellyt, miksi etenkin ilmastonmuutokseen vähätellen suhtautuvat ovat hiljaa ilmastonmuutoksen tarjoamista bisnesmahdollisuuksista. Suomessa on monenlaista osaamista ja teknologiaa niin energian tehokkaaseen käyttämiseen, tuottamiseen kuin päästöjen vähentämiseen.
Ilmastonmuutosta vähettelevien kanssa olen käynyt vaaliteltoilla useita keskusteluja, mutta kukaan näistä kriitikoista ei ole huomannut ilmastonmuutoksen tarjoamia bisnesmahdollisuuksia suomalaiselle teollisuudelle ennen kuin olen sen heille kertonut.
Ihan kuin bisnes ja työpaikat eivät kiinnostaisi.
Suomen tulee ottaa aktiivinen ote ilmastonmuutoksen torjuntaan, sillä se tarkoittaa työpaikkojen luomista Suomeen.
Ilmastonmuutoksen torjunta on isänmaallista työtä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Älähän nyt. Työmarkkinajärjestöt ovat nielaisseet tuon bisnessyötin, monet puolueet myös ja samoin St1:n omistaja, joka aivan avoimesti kertoo, että kyllä me rahastetaan ilmaston muutoksen torjunnalla (mission impossible luonnollisista syistä), vaikka tiedämme, ettei rahastuksen mahdolllistamilla toimilla saada ilmaston muuttumista loppumaan.

Miksi tehdä turhaa työtä? Työn tai tekemisen vuoksiko?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Tässä tehdään rahastus keinoja joilla köyhiltä viedään viimeinenkin ropo.
Laittakaa esille niitä pisneksiä älkääkä vaan puhuko paskaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Muistuu kuitenkin mieleen, miten samoilta tahoilta puhuttiin tuulivoiman työllistävistä vaikutukuksista ja vientinäkymistä. Loppujen lopuksi myllyt tuleva pääosin ulkomailta, ettei siinä ole valmistavassa teollisuudessa paljoa tekemistä, mitä nyt jalusta valussa.

En kiellä, etteikö potentiaalia olisi, mutta eipä aloituksessakaan tule esille, mikä olisi syrjäisen Suomen erityinen valtti. Osaamistahan on kaikkialla maapallolla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Varmaan raskasta tehdä vaalityötä kun ihmiset on niin tyhmiä etteivät ymmärrä miten hienoa on rahoittaa toisten bisnekset.

Kehtaavat vielä käydä vaaliteltoilla olemassa kriittisiä.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Energian säästö ja tuotannon tehostaminen kiinnostaa kaikkialla. Mutta mitä tulee CO2 päästöihin eli ilmastonmuutoksen väitettyyn päätekijään niin niillä tekevät rahaa vain EU lainsäädäntöön nojaavat koijarit ja muutama ilmastoprofeetta. mm. ajetaan alas elinkaarensa loppupuolella oleva ja energiaa tuhlaava terästehdas Belgiassa. Tästä hyvästä EU lainsäädännöstä vihiä saanut sijoittaja saa hyvät päästökorvaukset maailman tappiin saakka. Kuka maksaa? no esim. suomalainen maailman puhtainta ja energiatehokkainta terästä tekevä Outokumpu.

Käyttäjän heikkisavola kuva
Heikki Savola

Hyvin moni kriittinen on yllättynyt, kun olen kertonut että mm. Elinkeinoelämän keskusliitto pitää asiaa tärkeänä. Maailma muuttuu ja bisnekset sen mukana.

https://ek.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2015/12/12/...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen samaa mielä siitä, että Suomen kannattaa hyödyntää kaikki mahdollinen bisnespotentiaali. Samanaikaisesti kun pitää huolen siitä, ettei omalla kohdallaan tärvää rahoja ja resursseja turhanpäiväiseen maailmoja syleilevään hypetykseen,

Ilman, vesistön ja maaperän saasteet olivat tapetilla 60-70 -luvuilla ja silloin Suomeen syntyi valtava määrä saasteteknikkaan erikoistuneita yrityksiä. Hyvä niin.

Jos tuon omituisen hiilidioksidivouhotuksen tuloksena syntyy markkinaa maailmalla innovaatiohin, niin kyllä siihen markkinaan kannattaa panostaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sannikka & Ukkolassa, kun Jokisipilä ihmetteli vihreitten puheita siitä että Suomi, 1 promillen päästöillä voisi hoitaa koko pallon ilmasto-ongelman kun Suomi ei saa edes Sotea kuntoon, niin Jari Sarasvuolta pääsi hörönauru.
Itselläni meinasi mennä Calvados väärään kurkkuun.
Eihän tuon paremmin voi Vihreiden typeryyttä esittää.

Käyttäjän heikkisavola kuva
Heikki Savola

Yrittäjänä olen tottunut siihen, että jokainen bisnesidea on tutkittava. Olen myös tottunut siihen, että yrittäjää ymmärtää vain toinen yrittäjä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset