Heikki Savola Järkivihreä yrittäjä

Pidetään opistot toimintakunnossa

Koulutuskeskustelu pyörii näin vaalien alla enimmäkseen kahdessa teemassa: varhaiskasvatuksessa ja toisen asteen opinnoissa. Hyvä että niistäkin puhutaan, sillä on tärkeää antaa lapsille hyvä alku opintoihin varhaisessa vaiheessa ja taata jokaiselle vähintään toisen asteen koulutus.
Valitettavan usein koulutuskeskustelu kuitenkin päättyy korkeakouluopintoihin. Jo nyt on tärkeää jatkaa opintoja läpi työuran ja kautta koko elämän. Tulevaisuudessa se on vielä tärkeämpää. Siksi työväen- ja kansalaisopistojen merkitys tulee korostumaan.
Opistot tarjoavat paljon ammattitaitoja ylläpitävää koulutusta. Kieltenopiskelun ja avoimen yliopiston opintojen lisäksi monessa opistossa voi suorittaa mm. hygieniapassin. Opistot myös voivat organisoida yritysten tarpeisiin täsmäkoulutuksia ja ammattikursseja.
Opistojen kurssivalikoima tukee myös työssäjaksamista. Harrastekurssit antavat vastapainoa työlle ja tarjoavat sosiaalisen verkoston. Se voi olla parhaimmillaan elämän sisältöä antava henkireikä.
Lähitulevaisuudessa opistojen merkitys tulee vain korostumaan, kun tarve täydennyskoulutukseen ja työkykyä ylläpitävään toimintaan kasvaa. Opistojen tekemä kulttuurityö on kautta maan merkittävää ja sillä on kansanterveydellisesti vahva vaikutus.
Tästä syystä opistojen toiminta on turvattava. Niille on annettava riittävät resurssit ylläpitää ja kehittää toimintaansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat